Gordon P. Henriksen i andet end fiskeperspektiv

Gordon P. Henriksen er en god ven af huset, og i forbindelse med udgivelsen af hans nye bog ”Ha’ det for vildt” bringer vi her et lille portræt af Gordon og hans forhold til natur, mad og Carhartt selvfølgelig.

Hvordan vil du beskrive dig selv og det du laver? 

Ja, I bund og grund lever jeg vel af det jeg brænder for. Jeg har arbejdet for et fiskerejseselskab, så et fiskemagasin, og de ti sidste år har jeg nydt friheden som selvstændig hvor jeg laver tv, radio, youtube, skriver artikler og nu to bøger og afholder foredrag, events og firmaarrangementer og en masse andet. Alt sammen med fokus på udeliv, fiskeri, jagt og mad. Jeg er enormt taknemmelig for at kunne leve af det jeg elsker og være med til at sprede de passioner jeg selv brænder for. Og så er jeg heldig at få lov til at samarbejde med en masse sympatiske og dygtige mennesker som også betyder rigtig meget for mig.

Fotos: Columbus Leth

Hvordan startede din rejse – fra du fangede den første fisk til at du i dag har skrevet en bog om lystfiskeri, jagt og mad?

Jeg fangede min første fisk som syvårig i Lake Butler hos noget familie i Florida. Siden da har det ligesom siddet i mig, og selv mens jeg var studerende lavet jeg biologi- og formidlingsprojekter om lystfiskeri, og jeg var endda i praktik i 3 mdr. som fiskeguide i Florida. Siden da har jeg været så heldig at kunne skabe en karriere inden for det det jeg elsker, og for 3 år siden blev jagt pludselig også en stor passion for mig – og nu fylder det også mere og mere i det jeg arbejder med og formidler til daglig.

Jeg nyder at arbejde med nye formater hele tiden og elsker at lave fx børnetv, radio om lystfiskeri og andet hvor man udfordrer sig selv. Bøger er så klassiske som noget kan blive, så jeg kunne ikke komme uden om det, og efter mange års arbejde med formidling af lystfiskeri udgav jeg i 2020 ”Et liv i fisk”. Det blev en kæmpe succes, salgsmæssigt, men frem for alt var det en fed proces at skrive og ikke mindst at være på de mange ture sammen med fotografen Columbus Leth som ikke alene er hamrende dygtig men også bare ekstrem hyggelig at arbejde sammen med. Så da jeg fik mit jagttegn, var vi hurtigt enige om at vi skulle lave en bog mere sammen, og denne gang om både jagt og fiskeri og en masse vild mad.

Fotos: Columbus Leth

Hvad er det vigtigste budskab man får med sig videre efter man har læst din bog? 

Forhåbentlig er det lysten til at lege selv når man er voksen. Til at tage på eventyr i skoven og ved vandet, alene og med venner, og til at udforske alt det vilde som naturen har at byde på – også når man tager noget af det med hjem til stegepanderne og grillen. Nogle gange tager vi danskere tingene lidt for seriøst og ”leger” for lidt som voksne. Det vil jeg gerne være med til at lave en lille smule om på. Og så håber jeg at mange får lyst til at prøve mine opskrifter. Jeg synes selv de er relativ simple og til at gå til. Og får man ikke lige fanget en ørred eller skudt en buk, kan man altså sagtens lave retterne med kød fra et supermarked. Selvom det andet da er sjovest.

Vi har jo bemærket at du er glad for Carhartt brandet? Kan du fortælle mere om dette?

Min mor stammer fra Florida, og min bedstefar havde en stor appelsin plantage. Her kan jeg huske de mange rå arbejdere der gik i den bagende sol og høstede de modne appelsiner fra træerne, og de gik næsten alle i Carhartt caps, jeans og lærredbukser. Så jeg har vel altid forbundet Carhartt brandet med udendørs arbejde, flid og styrke.

Siden jeg var ti år har jeg stået på skateboard, og her har et mærke som Carhartt også altid været lidt cool i det miljø, så jeg udnyttede vores mange ferier og ture til USA til at købe Carhartt billigt derovre i diverse byggemarkeder. Jeg har vel egentlig haft lidt samme tøjstil siden jeg var helt ung, og Carhartt fylder stadig en del. En gang imellem stjæler/låner min 16årige søn noget af mit Carhartt gear. Og det tager jeg egentlig kun som et kompliment at han stadig synes hans far er ok cool en gang i mellem…

Fotos: Columbus Leth

Hvad er dit bedste råd til læseren som ønsker at kaste sig ud i lystfiskeri? 

Det vigtigste råd er helt klart at komme ud sammen med en der ved hvad de laver. Man kan lære meget af Youtube, bøger og artikler, men det bedste er altså at suge viden til sig ved at stå side om side med en der har erfaring med at fiske. Det kan være en nabo eller en onkel, men man kan også melde sig på kurser eller ind i en af de mange fiskeforeninger der findes rundt omkring. Hvis man gerne vil lære lidt mere teknisk fiskeri, så synes jeg man skal tjekke den serie på Youtube der hedder ”FISKEguiden” hvor man kan lære en masse praktisk om at fiske efter forskellige arter.

Du kan købe Ha´det for vildt og Et liv i fisk online på feiber.dk eller i vores showroom.

Du kan også følge Gordon på instagram hvor der jævnligt kommer billeder og røverhistorier fra hans mange store og små eventyr.

Fiskebog af Gordon P. Henriksen
kort logoer

Få 10% på din første ordre

Tilmeld dig nyhedsbrevet så modtager du velkomstrabatten direkte i din indbakke. Vi sender kun relevante nyheder. Med andre ord, vi fylder ikke din indbakke.