Arbejdstøj til håndværkeren

Arbejdstøj er en vigtig del af håndværkerens udstyr, da det beskytter mod skader og sikrer komfort i arbejdet. Det er vigtigt at vælge kvalitetsarbejdstøj, da det kan forlænge tøjets levetid og sikre, at håndværkeren er godt beskyttet. Der er flere forskellige typer af arbejdstøj, der er relevante for håndværkeren, herunder følgende:

Arbejdsbukser: Arbejdstøj i form af arbejdsbukser er ofte fremstillet i robuste materialer, der kan modstå slid og beskytter mod snavs og skrammer. Mange arbejdsbusker har også forstærkede knæ og sæder for ekstra beskyttelse.

Overalls: Overalls er et beskyttende og varmende stykke arbejdstøj, der er benyttet af mange håndværkeren. Overalls beskytter håndværkerens personlige tøj mod snavs, støv og andre skadelige materialer, samtidig med at det giver ekstra beskyttelse til de områder, der er mest udsatte for belastning som knæ og sæder.

Arbejdsjakker: En praktisk arbejdsjakke med mange forskellige kommer, gør arbejdet langt nemmere for håndværkere, idet værktøjet er lige ved hånden. Derudover er en vind- og vandtæt arbejdsjakke vigtig for håndværkeren, idet de skal kunne arbejde i forskellige vejr og vindforhold.

Sikkerhedssko: Sikkerhedssko er nødvendigt for at opnå god skridsikkerhed, og skal være robuste, så håndværkeren kan arbejde sikkert på forskellige underlag.

Arbejdsbriller: Arbejdsbriller er alfa og omega når en håndværker arbejder, da de beskytter øjnene mod skader og sikrer god synlighed i arbejdet.
Sikkerhedsbrillerne er også specialiserede til specifikke formål, såsom beskyttelse af laserstråler eller opskæring af byggematerialer.

Vælg det rette arbejdstøj til håndværkeren

Håndværkere har brug for arbejdstøj, der er robust, komfortabelt og sikkert at bruge i deres daglige arbejde. Her er nogle tips til, hvordan man vælger det rette arbejdstøj til håndværkere. 

Først og fremmest bør man investere i arbejdstøj af høj kvalitet. Det er vigtigt at vælge arbejdstøj, der er lavet af solide og holdbare materialer, så det holder i længere tid. Sørg for god pasform: Arbejdstøj skal være behageligt at have på og sidde godt på kroppen. Dernæst bør man indtænke sikkerheden i tøjet. Når man er håndværker er det vigtigt at beskytte sig mod fysiske skader, såsom stød, samt mod kemiske farer. Se derfor efter tøj, som har stødabsorberende materialer. Til sidst bør man også overveje arbejdsmiljøet, som håndværkeren arbejder i. Hvilke temperaturer og vejrforhold forestiller man sig, at man bliver udsat for på sit arbejde.

Håndværkerens guide: Arbejdstøj til koldt vejr

Arbejdstøj til koldt vejr er vigtigt for håndværkere, da det beskytter dem mod kulden og sikrer komfort i arbejdet. Der er flere typer af funktionelle fordele at man bør være på udkig efter, når man skal udvælge arbejdstøj til koldt vejr blandt håndværkere. En god varm arbejdsjakke af vind- og vandtætte materialer, bør først og fremmest være en topprioritet. Jakken bør også have reflekterende detaljer, for at øge synligheden når man arbejder i vinterens mørke og kolde vejr. Dernæst er et par varme foret overalls og en varm hue også et must, for den hårdarbejdende håndværker, som arbejder udenfor i de kolde vintermåneder.

Arbejdstøj til varmt vejr: Sådan beskytter du dig

Arbejdstøj til varmt vejr er vigtigt for håndværkere, der arbejder udendørs i sommermånederne. Her er det nødvendigt at have tøj, der holder dig tør, samtidig med at det tillader fri bevægelighed og beskytter mod skader. Et par arbejdsshorts er her et fremragende valg for dem, så har brug for for et åndbart stykke arbejdstøj. Arbejdsshorts er for mange et kompromis, når man normalt arbejde i lange arbejdsbukser – men det behøves det ikke at være. Mange shorts kommer nemlig med mange af de samme gode funktioner, som et par arbejdsbukser har. Man kan finde man shorts med praktiske hængelommer, samt side- og baglommer og forstærkede kritiske områder med høj slidstyrke. Alt i alt er det dog vigtigt at vælge arbejdstøj, der kan holde en kølig, sikker og effektiv under arbejde i varmt vejr.  

Få mere inspiration - læs vores andre artikler på siden

kort logoer

Få 10% på din første ordre

Tilmeld dig nyhedsbrevet så modtager du velkomstrabatten direkte i din indbakke. Vi sender kun relevante nyheder. Med andre ord, vi fylder ikke din indbakke.