vedligeholdelse af sikkerhedsstøvler

5 tips til at holde dine Steel Blue arbejdsstøvler i perfekt stand

Når du er på benene det meste af dagen, er sikkerhed og komfort de vigtigste krav. Steel Blue arbejdsstøvler sørger for at dine fødder er behagelige dag ud, dag ind, uanset vejr eller arbejdsforhold.

Ubehagelige arbejdssstøvler er mere end blot en gene. De forkerte støvler kan forårsage skader på dine fødder, ankler, knæ, hofter og give rygproblemer. Der er også risiko for at glide og falde fra dårligt siddende støvler.

I denne artikel giver vi dig Steel Blue’s gennemprøvede tips til at holde dine arbejdsstøvler i perfekt stand.  

1. Start med den rette pasform

Komfortable arbejdsstøvler skal:

 • Sidde til, men ikke for stramt
 • Have plads til sokker uden at støvlen svupper i hælen
 • Give god stødabsorbering uden at du føler at indersålen bliver for blød
 • Skal passe til de arbejdsforhold de skal bruges til

Sørg for, at sikkerhedsstøvlerne bøjer sig med din fod, samtidig med at giver støddæmpning og støtte fra hæl til tå.

Alle Steel Blue arbejdsstøvler til mænd og kvinder har en Ortho Rebound® fodseng, der er designet til at forme sig efter foden. Denne indersål understøtter din svang og reducerer fodtræthed. Med et anderledes design, der er skræddersyet til mænd og kvinder, giver Steel Blue Ortho Rebound® langvarig komfort, da den ikke bliver flad eller komprimeret ved længere tids brug.

Lukninger af høj kvalitet

Arbejdsstøvlernes lukninger spiller en afgørende rolle for komfort og giver sikkerhed. De holder din fod på det rigtige sted, forhindrer glidning og giver bedre ankelstøtte.

Dårlige lukninger kan løsne sig ved dagligt tryk og spændinger. Uanset om du foretrækker arbejdsstøvler der skal snøres, lynes, hives på eller med SteelBlues’s særlige Spin-FX™ lukninger, er kvaliteten afgørende.

2. Skift mellem flere par arbejdsstøvler

Invester i et eller flere par ekstra arbejdsstøvler. Du kan vælge et par med en anden lukning (f.eks. lynlås) eller med forbedrede sikkerhedsfunktioner til mere krævende opgaver eller en ikke-sikkerhedsarbejdsstøvle, når du ikke har brug for en sikkerhedståkappe.

Du kan også bare købe endnu et par af dine yndlingsarbejdsstøvler i en anden farve. Uanset hvad, vil det øge din komfort, hvis du skifter mellem flere par arbejdsstøvler.  

Steel Blue arbejdsstøvler

3. Sådan tørrer du dine arbejdsstøvler

Gennemtørrende arbejdsstøvler forhindrer svamp og bakterier i at opbygge sig og forlænger læderets levetid.

Sådan tørrer du våde arbejdsstøvler:

 • Fjern overskydende vand med en tør klud
 • Fjern Ortho Rebound® fodsengen
 • Fyld dine støvler med avis
 • Placer dine arbejdsstøvler i en varm, godt ventileret position, der er væk fra direkte sol eller udstrålet varme og lad dem lufttørre
 • Undgå overdreven varme som f.eks. varmeskabe, radiatorer og tørretumblere (det er her et ekstra par er praktisk).

Hvis du regelmæssigt arbejder i våde omgivelser, så tjek Steel Blues vandtætte sortiment. Selvom alle vores lette arbejdsstøvler er vandafvisende, har vandtætte støvler en ekstra membran for at holde vandet ude.

4. Sådan rengør og passer du på støvlerne

Mudder, snavs, ler og sand skal renses af ved slutningen af hver arbejdsdag. Hvis du efterlader snavs på dine arbejdsstøvler reducerer du støvlernes levetid. Særligt læderstøvler vil udtørre og levetiden på dette førsteklasses naturmateriale reduceres.

Salt og ætsende kemikalier er især dårlige for læderstøvler. Brug en ren, let fugtig klud til at rense snavs af, og sørg for at følge strenge sikkerhedsretningslinjer, når du renser for potentielt skadelige kemikalier.

Vi anbefaler, at du polerer og bruger skoplejeprodukter på dine støvler, når de har brug for det. Det kan være med få måneders mellemrum eller en gang om året, afhængigt af din brug.

5. Hold øje med slid og huller

Tjek jævnligt dine arbejdsstøvler for tegn på slid. Det kan bl.a. være:

 • Flossede snørebånd
 • Rynker i læderet
 • Slid på hele eller dele af ydersålen
 • Reduceret stødabsorbering

Og vær opmærksom på hvis dine arbejdsstøvler pludselig bliver ubehagelige og ikke længere er komfortable. Så er det måske på tide at opdatere til et nyt par.

Steel Blue arbejdsstøvler

30-dages 100% komfortgaranti på Steel Blue arbejdsstøvler

Steel Blue tager komfort seriøst og er derfor også den første producent i verden, der garanterer komfort og kvalitet på deres arbejdsstøvler med deres 30-dages 100% komfortgaranti.

Det betyder, at hvis du ikke er tilfreds med støvlernes komfort efter 30 dages brug, så kan du bytte til en anden støvle eller få pengene retur.

kort logoer

Få 10% på din første ordre

Tilmeld dig nyhedsbrevet så modtager du velkomstrabatten direkte i din indbakke. Vi sender kun relevante nyheder. Med andre ord, vi fylder ikke din indbakke.